Visa- en Gezondheidsbepalingen

ALGEMEEN

Het is sterk aan te bevelen uw visa- en gezondheidsbepalingen nauwkeurig te checken, aangezien de specifieke gegevens per land snel kunnen wijzigen. Of er voor uw bestemming visa- en/of vaccinaties verplicht zijn of aanbevolen worden, kunt u navragen bij het deskundige team van ZuidasTravel.nl, telefoon: 020 - 662 15 04 of per e-mail: info@zuidastravel.nl. U kunt dit ook zelf via onderstaande links checken!

PASPOORT

In Europa zijn we eraan gewend dat we met ons paspoort van het ene land naar het andere land kunnen gaan. Voor sommige landen (Schengen-landen) hebben we geen paspoort of identiteitskaart nodig om de grenzen te passeren.

Het wegvallen van deze personencontrole aan de binnengrenzen wil echter niet zeggen dat het reizen binnen het Schengengebied helemaal gelijk is aan het reizen binnen een land. In een ander land aangekomen wordt de reiziger immers vreemdeling en valt daarmee onder de vreemdelingenwetgeving van dat land. Dit betekent dat men zich moet kunnen legitimeren en een geldig reisdocument (paspoort of Europese Identiteitskaart) bij zich moet hebben. Neem dus altijd uw paspoort- of identiteitskaart mee op reis !

Klik hier voor een overzicht van de Schengenlanden.

Tot het Schengengebied behoren de volgende landen:

België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

Voor meer informatie over reizen binnen het Schengengebied:
Rijksoverheid

x sluiten

 

Klik hier voor een overzicht van de landen waar u met een geldig Nederlands identiteitsbewijs kunt reizen.

Binnen de volgende landen kunt u reizen met een geldig identiteitsbewijs:

Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland (inclusief de Kanaaleilanden), Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), San Marino, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Turkije, IJsland, Zweden, Zwitserland

Voor meer informatie over paspoorten, identiteitskaarten, nooddokumenten en geldigheid: Paspoorteninformatie

x sluiten

 

VISUM

Er zijn verschillende visa (o.a. zakelijk, toerisme), verschillende geldigheidsduur en er zijn ook multiple-entry visa die u het recht geven om een land meerdere keren binnen een bepaalde periode te bezoeken.

Sommige landen geven ook transitvisa af: dat zijn visa die alleen geldig zijn om door een land te reizen, omdat men in dat land per vliegtuig aankomt en meteen daarna over land doorreist naar het volgende land. Deze transitvisa hebben een beperkte geldigheid (meestal maximaal 3 dagen). De mogelijkheden en voorwaarden verschillen per land.

Als er een visumplicht is voor een bepaald land en u heeft geen visum, dan wordt u niet toegelaten. De meeste luchtvaart-maatschappijen controleren bij het inchecken of u een geldig visum heeft en zullen u in 99% van de gevallen weigeren om aan boord te gaan indien u geen visum heeft.
Er zijn uitzonderingen, waarbij u een visum dient te kopen bij aankomst in het land van bestemming.

Check hier eenvoudig of u een visum nodig heeft voor uw bestemming of vraag hier direct uw visum aan:

Uiteraard kan ZuidasTravel.nl u ook informeren over visumbenodigdheden of de aanvraag voor u verzorgen. Neem hiervoor even contact op per e-mail (info@zuidastravel.nl) of telefonisch: 020 - 662 1504.

GEZONDHEIDSBEPALINGEN

Wanneer u voor een (langere) periode naar het buitenland gaat, privé of zakelijk, raden wij u aan om tijdig advies in te winnen over de eventuele risico’s die u daar loopt op infectieziekten. Door een tropische klimaat of mindere hygiënische omstandigheden loopt u besmettingsrisico, uiteraard sterk afhankelijk van uw bestemming.

Met de juiste inentingen en voorzorgsmaatregelen minimaliseert u de kans op infectiezieken. ZuidasTravel.nl raadt de volgende sites aan voor meer actuele informatie over de voor uw reis aanbevolen of noodzakelijke vaccinaties:

Voor inlichtingen: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Voor vaccinatie centra:

Tropencentrum AMC, Amsterdam
Travel Clinic van het Havenziekenhuis Rotterdam
KLM Travel Clinic

Ook kunt u contact opnemen met de GG & GD of uw huisarts.